Kraks Fond søger erfaren kommunikationskonsulent til vores byforskningsenhed

Drømmer du om et meningsfuldt og samfundsrelevant kommunikationsjob, hvor du får mulighed for at udbrede kendskabet til byforskning, og hvor du får ansvar for at manøvrere en alsidig opgaveportefølje inden for kommunikation?

Kraks Fond Byforskning er midt i en spændende udvikling, hvor vi er gået fra at have trådt vores spæde skridt som forskningsenhed til nu, at være en fuldt udviklet organisation med momentum i vores forskningsproduktion og -resultater. Organisatorisk betyder det, at vi er klar til at udvikle en ny kommunikationsstrategi og få den ført ud i livet.

Du kommer som kommunikationskonsulent til at indgå i et tæt partnerskab med hhv. projektlederen og direktøren for filantropi i Kraks Fond. Kommunikationsaktiviteterne hænger tæt sammen med forskningsprojekterne, og de dygtige forskere i fonden, er derfor tætte samarbejdspartnere i det daglige.

Din dagligdag og dine ansvarsområder

Dine opgaver og ansvarsområder kan overordnet inddeles i fire hovedområder:

Redaktør:

Vi udgiver løbende vores forskningsresultater både i form af temahæfter og rapporter på dansk. Det kræver et redaktionelt arbejde, og du vil være den ansvarlige redaktør. Det vil medføre samarbejde med eksterne konsulenter som grafiker, fotograf etc. samt tæt sparring med de skrivende forskere.

Eventmager:

Vi skal have arrangeret formidlende events enten alene eller i samarbejde med andre aktører, fx Dansk Arkitektur Center og BLOXhub. Events kan være dagsarrangementer med foredrag for folk med særlig interesse i et emne, men det kan også være kortere aften- eller morgenarrangementer i et mere underholdende format.

Presseansvarlig og kommunikationskonsulent:

Vi skal have vores forskningsresultater i aviserne, tv og i SOME. Du skal klæde forskerne på til at gå i tv-studiet, og du skal hjælpe med at få skrevet den rette pressemeddelelse og få kontakt til de rette journalister. Du vil også her trække på eksterne konsulenter i det omfang, det er nødvendigt.

Vores kommunikation skal flyttes op til næste niveau, og du vil derfor være ansvarlig for at udvikle små nye produkter og historier om vores forskning. Vi forventer også, at du mere generelt tænker på og udvikler nye ideer og samarbejder med andre aktører, som kan have gavn af vores forskning. Derudover skal Kraks Fond Byforskning også være kendt for at være det sted, folk retter blikket mod, hvis man gerne vil vide mere om byforskning og byernes sammensætning.

SOME:

Vores forskningsresultater skal være let tilgængelige på de sociale medieplatforme. Vi skal have en levende hjemmeside, og måske skal vi endda igangsætte vores egen medieplatform? Du vil være tovholder i denne proces og vil trække på grafikere, web-udviklere etc.

 

Hvem leder vi efter?

Vi leder efter et kommunikationsmenneske, der har adskillige års erfaring som kommunikationskonsulent, journalist, SOME-ekspert, redaktør, projektleder, eventmager, blæksprutte etc. Kort sagt drømmer vi om, at du har en alsidig pallette af kommunikationsværktøjer i din bagage, fordi din dagligdag og dine fremtidige opgaver bliver af stor variation og med en høj grad af selvstændighed. Det du ikke kan, forventer vi, at du ønsker at lære – hvilket vi selvfølgelig giver dig plads til. Du har drive og trives godt med både at være ansvarlig, men også udførende i dine arbejdsopgaver.

Vi forventer, at du følger samfundsdebatten og har forståelse for byers sammensætning, byudvikling og samfundsforhold. Du behøver ikke nødvendigvis have arbejdet inden for dette område, men det er vigtigt, at du har flair for at tilegne dig viden og er nysgerrig på at lære mere. Vi arbejder upolitisk, men vil naturligvis gerne have, at politikerne og embedsværket i Danmark træffer deres valg ud fra et oplyst grundlag. Derfor skal du have dette in mente, når du i det daglige skimmer nyhedsfladen samt udarbejder dit årshjul for strategiske presseindsatser.

 

Hvem er vi?

Kraks fond er en erhvervsdrivende fond, som er etableret i 1923. I 2011 opbyggede Kraks Fond en enhed i fonden, der i daglig tale hedder Kraks Fond Byforskning. Vi udvikler viden om, hvordan initiativer og vilkår i byer kan skabe velstand og vækst i det danske samfund, så det bliver lettere at leve og arbejde i Danmarks voksende byer. Vi arbejder på tværs af økonomiske, sociologiske og geografiske problemstillinger, og vores resultater henvender sig bredt til beslutningstagere, interesserede borger og forskere.

I Kraks Fond Byforskning er vi ni ansatte, som er stolte af vores arbejdsplads. Vi er glade for at gå på arbejde og gør meget ud af at skabe et godt arbejdsmiljø. Vi har et stille og roligt forskningsmiljø, hvor der både er plads til koncentration, men også til sjov og hygge. Vi bor i nogle fantastiske lokaler i Fæstningens Materialgård, som er en del af BLOXhub. Herfra går løbeturen hver onsdag morgen, hvor vi i fællesskab får luftet hovedet og forbedret løbeformen.

Er stillingen noget for dig, vil vi opfordre dig til at søge stillingen hurtigst muligt, da vi har deadline den 7. januar 2018. Ansøgning samt cv sendes til kraksfondbyforskning@kraksfond.dk

For yderligere oplysninger, kontakt projektleder Marie Lundbo på telefon 2128 6273 (dog ikke i juleferien mellem 23.12.17 – 03.01.18).