REGIONAL FORSKEL PÅ EFTERLADTES BOLIGSITUATION

At miste en partner eller ægtefælle efter et sygdomsforløb eller uheld kan have konsekvenser for den efterladte, som rækker langt ud over den sorg, tabet i sig selv bringer. Tusindvis af danskere oplever hvert år at stå i netop denne tragiske situation.

Fra 1980-2015 er der i gennemsnit lidt over 11.000 personer over 65 år, der årligt har måtte gå igennem det at miste en partner. Som efterladt står man pludselig i en ny situation, og det er interessant at se, hvordan dødsfald blandt ældre påvirker de efterladtes flyttemønstre. Og ikke mindst om der er regionale forskelle.

I takt med at befolkningsgruppen over 65 år vokser, det bliver stadig sværere at finde en bolig i byerne og nogle landområder kæmper med affolkning, bliver spørgsmålet om, hvordan en partners dødsfald påvirker den efterladtes fremtidige boligsituation, stadig mere relevant. Desværre ved vi ikke meget om, hvordan den boligmæssige situation udvikler sig efter tabet af en partner. Det undersøger vi i et igangværende forskningsprojekt i Kraks Fond Byforskning.

Læs blog-indlægget her